Новая тема Ответить в теме
 
Опции темы Опции просмотра

Старый 10.10.2008, 21:41   #1
Специалист yUPa поза форумом
 
Аватар для yUPa
pm
Mapia - це новий картографічний сервіс

Цитата:

Mapia - це новий картографічний сервіс. Звісно, ви могли подумати, що він закордонний. Але, як не дивно, це українська розробка, і розміщена до того ж на українському домені.

Mapia пропонує на даний час одну з найкращих у своєму класі онлайн-мап Києва, а також менш детальні карти України. Все це дійство супроводжується різноманітними мітками, увімкнути які можна одним кліком у сайдбарі. Ось тут є де розгулятися широкій столичній душі - тут і кінотеатри, боулінг, музеї, банкомати, точки wi-fi, ресторани, кафе, готелі, магазини та купа всього іншого, що лише можна нанести на карту. Чому столичної душі - а тому що ці всі чудові точки нанесені поки що лише для Києва. Решта України поки має радуватись більш-менш пристойною картою. Чого, до речі, немає у славнозвісному Google Maps - менеджери цього воістину зразкового картографічного проекту звернули увагу на Україну лише після подій російсько-грузинського конфлікту, і обіцяли, що найближчим часом нормальні мапи з"являться і для України, що дотепер була "білою плямою" на Google Maps. Якщо не робиш ти - то роблять інші. Автори Mapia підхопили цю ідею, створивши достойного суперника проекту від монстрокорпорації Google. Я думаю, їм би також не завадило реалізувати ще один шар - а саме супутниковий, підкачувати його можна від того ж Google Maps, за допомогою Google Maps API, бо такі знімки коштують недешево.

Самі карти виконані за допомогою Flash технології. Не беруся прогнозувати, як цей факт проявиться в їх індексації та юзабіліті (наприклад, URL-адреси), нехай це роблять люди з більшими технологічними знаннями у цій сфері. Особисто я не помітив жодних незручностей під час роботи з картами - навігацією чи переглядом, все працювало нормально. Одним словом, під час першого знайомства з Mapia.com.ua я залишився цілком задоволений тим, що в Україні є ті, хто має бажання створювати та розвивати такі стартапи. Не здивуюсь, якщо проект здобуде велику популярність, бажані інвестиції, чи навіть буде куплений якоюсь великою компанією. Залишається лише чекати, коли з"являться детальні карти для всієї території країни, і відповідні мітки для цих місць.
Джерело
mapia
  Цитата 
1 пользователь поблагодарил yUPa:
Старый 10.10.2008, 22:20   #2
Профессионал Smb. поза форумом
 
Аватар для Smb.
pm
А карту Одессы можно просматривать как в онлайне, так и в оффлайне (в т.ч. на КПК):
http://www.2gis.com.ua/
__________________
Для каждого человека родным языком является тот, на котором с ним в детстве разговаривала мать. Всё остальное - политические спекуляции.

  Цитата 
Старый 18.03.2009, 20:07   #3
Специалист yUPa поза форумом
 
Аватар для yUPa
pm
Mapia начала показывать информацию о пробках в столице

Проект Mapia запустил новый сервис - «Mapia.Пробки», благодаря которому теперь его посетители смогут узнавать о реальной ситуации на дорогах Киева и выбирать наиболее подходящий для себя маршрут.

«Mapia.Пробки» наглядно, непосредственно на карте столицы, отображает актуальные данные о состоянии основных магистралей. Периодичность обновления информации, поступающей от службы «559.Швидка довiдка», составляет 15 минут.
Источник
  Цитата 
Новая тема Ответить в теме


Опции темы
Опции просмотра

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения


Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
Новий модем від PEOPLEnet yUPa Новости PEOPLEnet 0 20.08.2010 16:58
Акція «Новий рік – цілий рік!» yUPa ОГО!Мобильный (Utel 3G) 0 12.12.2008 19:15
Новий партнер по обмiну MMS-повiдомленнями Fandorin ОГО!Мобильный (Utel 3G) 0 17.08.2008 03:59
Новий Розділ Rainbow Покрытие и Роуминг 8 11.06.2007 14:55