Новая тема Оставить комментарий
 
Опции статьи Опции просмотра

  #1  
Старый
Аватар для newsmaker
newsmaker newsmaker поза форумом
Заглянувший
Регистрация: 01.01.2011
Адрес: Украина

Барбершопи - чоловічі перукарні в Украиїні

от newsmaker 25.09.2017, 12:40

Все більше чоловіків прагне виглядати добре, полягає це не тільки в підборі гардероба, але і в догляді за собою. Акуратна зачіска, підстрижена борода і вуса ці елементи стилю також повинні бездоганні. За порядком чоловічих волосся на голові та обличчі стежать спеціальні, чоловічі перукарі - Барбери. Традиційні чоловічі перукарні почали з'являтися в 18 столітті в Європі і по початку виконували не тільки функції цірюлен, а й проводили незначні медичні процедури. Однією з найпоширеніших процедур було дуже популярне не той час - кровопускання. Також Барбери робили стоматологічні процедури. Такі послуги вивели в світ ще один елемент, без якого тепер складно уявити традиційну чоловічу перукарню - барберпул. Напевно всі бачили на входах в цирульні крутиться паличку трьох кольорів, схожу на льодяник - це і є барберпул. На ньому розміщені три кольори:



  • Синій

  • Червоний

  • Білий


Що вони означають? Синій колір обраний у зв'язку з вищезгаданої процедурою, яку проводили перукарі - кровопускання. Синій, символізує - вени. Червоний колір, як, напевно, ви вже здогадалися, означає кров, а білий - колір стерильності.



Розвиток барбершопов у Львові та Україні


В Україну барбершопи прийшли значно пізніше, ніж в Європу. В СРСР чоловік був годувальником, якій працюють з ранку до ночі, людиною якому не залишалося часу для догляду за собою, ну і відверто кажучи, ніхто про це не замислювався. Були звичайні універсальні перукарні і трохи окремих чоловічих залів. Навіть після розпаду союзу було потрібно багато часу, щоб привезти культуру барберінга в нашу країну. Перший барбершоп в Києві з'явився тільки в двохтисячних роках. Спочатку мало хто розумів, що це за заклад, але на сьогодні цей бізнес дуже розвинений і кількість таких перкурень стрімко зростає. Теперь не проблема знайти барбершоп у Львові, Одессі, Києві, Харкові чи іншому місці України.



Sborodoy - Перший Каталог барбершопов України


З розвитком кількості чоловічих перукарень в Києві і інших містах України з'явився спеціальний сайт - каталог, на якому можна зручно вибрати відповідну перукарню. Перший каталог барбершопов України та спільнота бороданів Sborodoy створив володар шикарною бороди - Олег.


«Мені близька ця тематика, коли я почав носити бороду - зрозумів, що вибір перукаря це ціла справа. Змінивши кілька барбершопов, я вирішив допомогти таким як я і створив цей проект. На даний момент ми додали більше 70 чоловічих перукарень по Україні, їх кількість зростає, і ми намагаємося додавати все нові і нові заклади. Лідирує звичайно Київ, тут додано вже більше 30 цірюлен. Ми реалізували зручну карту, де відвідувач зможе вибрати перукарню ближче до будинку або роботи. У нас є опис кожного закладу, його фото і можливість записатися онлайн».

__________________
-Вам 50?
-Нет лучше сразу соточку!
Ответить с цитированием
Просмотров 374 Комментарии 0
Всего комментариев 0

Комментарии

Новая тема Оставить комментарий


Опции статьи
Опции просмотра

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения